Tweedehands Rover

Er zijn 160 Rover occasions gevonden die voldoen aan uw zoekopdracht

Er zijn helaas geen occasions gevonden die voldoen aan uw zoekopdacht

Rover occasions

Een automerk welke helaas failliet is gegaan in 2005. Het is van oorsprong een Brits auto-, fiets- en motorfietsenmerk welke er sinds 1883 was! En in 2005 verdween het merk dus helaas van het toneel. Het is zeer spijtig gezien de lange geschiedenis welke het bedrijf had. Er zijn volop uitstekende auto's van de band af gerold welke vele mensen met duizenden kilometers van A naar B hebben gebracht. De modellen als de Rover 45 en 75 waren erg populair, voordat ze failliet gingen.

Financiële problemen brachten het bedrijf op de knieën. Er waren geen andere autobouwers welke het bedrijf wilden overnemen waarna het failliet ging. Verschillende onderdelen werden uit de boedel opgekocht. Zo ging de merknaam Rover naar Ford om haar Land Rover merk te versterken.

Uit de de opgekochte onderdelen werd besloten om in China onder een andere naam de Rovers weer te gaan produceren. En dat is natuurlijk voor de ware Rover liefhebber goed nieuws geweest. Ondanks dat de naam niet hetzelfde was (In China is het Roewe), biedt het een lichtpuntje voor de toekomst. Misschien komt het merk Roewe ooit naar Europa!

Op onze site Autosweb.nl tref je nog volop Rover modellen aan welke in uitstekende staat zijn.